Reisverslagen en camperverhalen

Afbeelding
Reisverslagen en CamperverhalenWe trokken met onze camper door Schotland, Ierland, Portugal, Spanje, Noorwegen, West-Balkan en Tsjechië. Net als slakken hebben we bij deze camperreizen onderweg ons huis bij ons.  Zo reizen we in rustige slakkengang door Europa en Amerika. 
Van al onze reizen, die we zo de afgelopen jaren maakten, hebben we onderweg in een blog de camperverhalen vastgelegd.  Eenmaal weer thuis hebben we die reisverslagen in deze site ondergebracht. 


Met behulp van de plaatjes hieronder kun je direct doorklikken naar een bepaald reisverhaal in Europa. De reizen naar Amerika staan hierboven onder de tab. De afzonderlijke berichten die we tijdens een reis hebben geplaatst zijn terug te vinden in het groene uitklapmenu rechts.
Ook maakten we een aantal kortere trips. De verslagen daarvan vind je terug in de zijbalk. 

Wilt u iets vragen of opmerken? U kunt ons altijd mailen en een berichtje in ons gastenboek vinden wij ook leuk. 
We zijn ook te vinden op Twitter en Facebook.   IJsselmeer, Vollenhove en Blokzijl

Tijdens ons rondje IJsselmeer (of eigenlijk Zuiderzee)  staan we met de camper een paar dagen op de camperplaats bij camping Akkertien bij Vollenhove. 


Overnacht: Op de camperplaats bij camping Akkertien in Vollenhove. www.campercontact.com/no. 199/.GPS: N 52.67606, E 5.93895. www.ardoer.nl. Akkertien is een grote familiecamping maar buiten de slagboom is een grasveldje, waar de campers voor slechts 8 euro per nacht mogen staan. Ook buiten de slagboom is een douche en toilet.

Vollenhove


Erg bruisend kunnen we Vollenhove niet noemen. Er is een klein historisch centrum en er er zijn een paar winkels. Met een uurtje hebben we het hele centrum wel bekeken. Ook in Vollenhove is een kleine haven. De op de kop van de haven zittende palingrokerij van www.konterpaling.nl mag je niet overslaan als je van vers gerookte paling houdt. De levende palingen kun je nog in grote bakken zien zwemmen; ze worden in de eigen rokerij gerookt. Verser dan hier lijkt paling niet mogelijk. Wij hebben er in ieder geval van gesmuld. 


gezicht op Vollenhove vanaf de havenkant
Vollenhove
De omgeving van Vollenhove leent zich wel heel goed voor fietstochtjes. Er zijn vele vrijliggende fietspaden en dijkjes, waarover het prima fietsen is. naar plaatsen als Zwartsluis, Sint-Jansklooster of Bokzijl. Het Nationaal Park De Weerribben en Giethoorn liggen dichtbij. 

Wij fietsen over de oude dijk van het Zwarte Meer door en langs een echt Nederlands landschap van water, dijken, grasland en koeien naar Zwartsluis. 

Zwartsluis ligt tegenover Genemuiden aan het Zwolsche Diep maar had vroeger ook een open verbinding met de toenmalige Zuiderzee. Het is een aardig plaatsje maar ook Zwartsluis hebben we wel in een uurtje bekeken.

Nu is het er rustig maar dat is wel anders in het Hemelvaartweekend als er om het jaar de Nationale Sleepbootdagen worden gehouden en Zwartsluis terug grijpt op zijn historie van scheepsbouw en scheepvaart. Zie www.sleepbootdagen.com. Leuk voor 2018!. 
In augustus zijn er op zaterdag de Zwartsluizer Zaterdagen. Tip:De laatste zaterdag van augustus is er bloemencorso in Vollenhove. Zie www.corso-vollenhove.nl


Tip: een week eerder, op vrijdag is er bloemencorsocoso in Sint Jansklooster Zie. www.corsoklooster.nl


Tip: Nog een week eerder, op een vrijdag half augustus, is er een varend corso in Belt-Schutsloot. Wij hebben dit jaren geleden gezien en het is zeker de moeite waard om dit mee te maken. Zie: www.vandaagopstap.nl/Bloemen-Gondelvaart-BeltSchutsloot.


Info over de diverse corso's op www.brederwiedekrant.nl

Blokzijl 

Blokzijl kun je vanuit Vollenhove gemakkelijk op de fiets bereiken. Wij doen het echter aan als we met de camper ons rondje IJsselmeer vervolgen richting Lemmer. 

Blokzijl heeft een heel oud centrum met smalle straatjes. We kunnen er met de camper net doorheen. Parkeren mag je er niet maar gelukkig is er aan beide zijden van het centrum een parkeerplaats (aan de Noordzijde op de rotonde naar links en direct weer naar links), waar je ook een camper goed kwijt kan. Er staat met pijlen in de bestrating een leuke wandeling door het centrum aangegeven. 

Blokzijl is een schilderachtig plekje met een leuke haven, omzoomd door pittoreske huizen.en met oude scheepjes in het water. Een plaatje als op een oud schilderij!  Er zijn tal van restaurantjes en cafeetjes en een sluis, waar in het seizoen altijd wat te zien is. Kortom, Blokzijl is het zeker waard om even te stoppen, koffie te drinken met de plaatselijke lekkernij 'Brok' (een soort speculaas maar met meer kruidnagel) en rond te wandelen. 


Blokzijl

Gezicht op Blokzijl

Blokzijl bij de sluis

De gemeente Blokzijl geeft op haar site aan wat en wanneer er iets te doen is in Blokzijl. Zie http://blokzijl.nl.

Na Blokzijl volgt er een route, waarbij er niets meer van de oude Zuiderzee is te zien, behalve de oude dijk. 
De in 1942 droog gevallen Noord-Oostpolder grenst hier naadloos aan het oude vaste land, slechts gescheiden door een smalle sloot. We moeten TomTom wel met een route dwingen om het oude vaste land te volgen. Eigenlijk is dit de oude zeedijk en we komen door en langs plaatsjes als Baarlo, Blankenheim, Kuinre en Slijkenburg. Misschien is Nederland hier wel karakteristiek op zijn mooist: groen, wijds en vlak. Wij genieten van deze route. 

Eigenlijk hadden we nog moeten afslaan naar het oude eiland Urk, dat met de inpoldering dus onderdeel werd van de Noord-Oostpolder en tegenwoordig bij Flevoland hoort. Het komt er niet van; wij volgen de oude zeedijk en komen dus aan in Friesland, in Lemmer


                  Ga verder naar Lemmer, Stavoren, Hin

Reacties

Veel gelezen berichten

Reisverslagen en camperverhalen

IJsselmeer, Lemmer, Hindeloopen, Makkum

ronde hoek in contempo

H1 en H2 codes in Contempo